divendres, 28 de setembre del 2007

Matrimonis alemanys caducats

‘Fins que set anys ens separin’
L’escàndol ha arribat a Alemanya. Gabriele Pauli, una diputada militant del partit més conservador del país, ha afirmat que l’amor només dura set anys. Pauli deixa obsoleta per tant, la coneguda frase de ‘fins que la mort ens separi’ i s’ha endut, de retruc, totes les portades de la premsa alemanya.

La diputada conservadora de la Unió Socialcristiana d’Alemanya (CSU), Gabriele Pauli, ha posat data de caducitat a l’amor. Segons Pauli, aquest sentiment només pot durar un màxim de set anys i per tant, si s’allarga, s’ha de renovar. En aquest sentit, el contracte ‘indefinit’ que s’estableix en la signatura del matrimoni passaria, segons la diputada, a ser un contracte ‘a terminis’. Aquests terminis tindrien una data de caducitat: set anys. Si, passats aquests set anys, els cònjuges no renoven el seu contracte ‘fins que set anys més ens separin’, aquest quedaria automàticament anul·lat i la via per accedir al divorci, seria molt més senzilla.
Reaccions ruinoses
A Alemanya, la notícia s'ha rebut amb les mans al cap. El futur primer ministre de Baviera ha recomanat a Pauli un ‘tractament psiquiàtric’ i totes les forces polítiques estan convençudes que la seva proposta acabarà d’ensorrar les mínimes possibilitats que tenia de ser elegida presidenta del CSU. Possibilitats que no eren poques: després de la seva implicatura en un incident que va provocar la renúncia del ‘magnant’ primer ministre de Baviera i president de la CSU, Edmund Stoiber, Gabriele Pauli va fotografiar-se amb uns guants de làtex que li donaven un ‘petit’ to sadomasoquista. Per quants anys?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En el marc de la societat en la que ens trobem es una proposta d'allò més encertada, ja que, si observem les estadistiques de matrimonis i separacions, son aquestes ultimes les que guanyen per golejada en els ultims anys.

Ara bé, una cosa es el que passi a la societat, i l'altra el que hauria de fer, ja que, en la meva opinió, quan una persona es compromet amb una altra ho fa en plenitud de responsabilitat i amb un compromís total i incondicional, no entenc que una persona pugui cambiar de parer en un tema com aquest en un periode de 7 anys.

A aquest pas podrien posar clausules de rescició als matrimonis, entrant aixi en una espiral futbolistica.

Bon blog.

Anònim ha dit...

Deixem llibertat al ser humá per establir les seves relacions dins un marc de responsabilitat i compromís.
La afirmació de la diputada ens portaria aquestes relacions al nivell de renovar el DNI o pasar l'ITV.

Blog excelent

Anònim ha dit...

Si que es cert que tenenint en compte les últimes estadístiques del matrimoni, es més provable que passi el que ha dit la diputada que no pas que sigui al revés.

Ara bé, crec que tots hem de ser més optimistes i pensar que quan una parella es casa no te perquè haver de renovar el seu compromís després de 7 anys, ja que la estimació o amor durarà molt més.
Hem de lluitar no per facilitar que les parelles es separin, sinó per intentar fer una societat millor on regni l'amor i la comprensió i on llavors será segur que una parella no es deixa de comprendre, respectar i estimar amb 7 anys sinó que això dura tota la vida.