dissabte, 23 de febrer del 2008

Estima animal

Complim la llei de protecció d'animals!
Avui, les protectores d'animals (llista de protectores a l'Estat espanyol) de tot Catalunya s'han manifestat a Barcelona per demanar solucions al col·lapse que aquestes associacions pateixen degut al gran nombre d'animals que acullen. Les convocants de la manifestació han estat les protectores de la demarcació de Tarragona, que són les que pateixen una saturació més gran. Especialment important ha estat el paper de la Societat Protectora d'Animals “Zoo” de Torredembarra, que ha estat la que ha portat el pes de les reunions amb la direcció general de Medi Natural.
Els manifestants han demanat que s'apliqui la llei que va aprovar-se el 2003, que havia d'entrar en vigor el 2007 (llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció d'animals), i que no s'ha complert per la moratòria que ha donat la Generalitat per tal que alguns ajuntaments puguin continuar sacrificant animals.

La manifestació d'avui ha començat amb una concentració a les 11 del matí a la Plaça de Catalunya de Barcelona, i acte seguit els participants han anat cap a la Plaça de Sant Jaume, on a les 12 s'ha entregat un manifest al President de la Generalitat. El responsable de la protectora torrenca també es queixa de la situació en la qual es troben la immensa majoria de Protectores d'Animals.
A Torredembarra, actualment hi ha uns 600 gossos, uns 100 gats i des de la setmana passada, 91 cabres. Per contra, només s'aconsegueix que s'adoptin uns 100 gossos cada any, per la qual cosa, la situació cada vegada és més caòtica. Tot i això, Josep Maria Crespo creu que és millor no adoptar que no pas adoptar malament.
(Emès als informatius d'Ona la Torre, el 22 de febrer)

1 comentari:

Albert ha dit...

Hola , he estat regirant el teu "calaix"...bé ja m'entens, he vist aquest post sobre les protectores d'animals, i et puc confirmar personalment i amb coneixement de causa el que comentes.
Col-laboro, amb una protectora a Lleida, i és impressionant la quantitat de gossos que poden arribar a acomular, super satauració podriem dir, a tot això suma-li la fata de recusos econòmics, i fan que moltes tinguin que tancar, és una llàstima perque fan una tasca impressionant, dediquen tot el seu temps a cuidar i estimar uns animals que una altra gent van decidir que ja no volien més aquella joguina.
Està clar que no hi ha una concienciació animal, però poc a poc és va fent cami, ara ja és pot jutjar i condenar a una persona per maltractament.
Hom també pot pensar , que aquest esforç que fan o fem, és podria dedicar a persones necessitades, cert, però trobo que a moltes persones, ens omplen i donen un amor el animals comparable a les persones i per això hi ha aquesta "humanitat" pels animals.
Hem de fer que tothom en aquest mon pugui dedicar el seu temps i el seu amor , a allò que més estima, pq les coses si es fan desde l'amor i l'estima, surten molt millor, no creus ?¿?¡Salutacions