dimarts, 13 de maig del 2008

Un últim adéu

Compte enrera al Fortí de la ReinaJa està. Ja hi ha data -aproximada-: el juny. Dues setmanes, tres o un mes, el temps que es trigui en adjudicar les obres que, segons Pau Pérez (tinent d'alcalde de Gestió Econòmica), serà d'uns quinze dies. Després d'anys de pugnes, finalment s'enderrocarà el Fortí de la Reina (aquí teniu una breu història publicada pel Departament de Cultura de la Generalitat). Ara sí que ja no hi ha volta enrera, no hi ha res a fer.

I qui tirarà a terra la construcció? Doncs és un 'joc' entre tres empreses en què més d'un hi farà alguna aposta... Sabent que el pressupost inicial de la licitació asceneix a 690.693, 27 euros, les tres 'competidores' per 'picar pedra' són:


1- Emcofa: projecte de 654.722,13 euros.

2- Restauracions Arquitectòniques: projecte de 643.380,78 euros.

3- Fulgencio Villar SL: projecte de 535.548,35 euros.

Res més. Aprofiteu si encara voleu veure aquest emblemàtic restaurant tarragoní. Té els dies més que comptats...

12 comentaris:

Unknown ha dit...

Aquests no han gaudit de judici ràpid!

Unknown ha dit...

Aquests no han gaudit de judici ràpid!

Anònim ha dit...

El forti nooo, el restauraaant...

Pepako ha dit...

doncs jo no hi he estat mai, i la veritat es que m'agradaria estar-hi alguna vegada al restaurant abans de que el tanquin.
de totes maneres, l'anonim te rao, el forti no l'enderroquen, l'unic que tanquen es el restaurant, segons tinc entés.

Salutacions maria!

Josep (sl) ha dit...

De fet el què s'enderroca és el restaurant, però no el fortí en sí. El problema és què pugui passar amb la zona i el fortí és degradi com quan no havia el Restaurant.

Llàstima què no és salvi la edificació com a equipament per la ciutat. Un altra nova promesa incomplida, salvar el fortí, al llibre de "Les paraules, somriures i fets de l'Alcalde".

*MaRiA* ha dit...

Teniu raó, és el restaurant i no el Fortí. Parlava de 'Fortí' en sentit genèric, perquè és com es 'coneix'. Tot i així, el restaurant continua sent un dels emblemes de la nostra ciutat... Qui no n'ha sentit a parlar des de que té ús de raó? Si fins i tot és un 'mite'...!

jo artin au ha dit...

El que pot arribar a costar la il·legalitat. (pugnes entre bandes rivals a part, ai perdó volia dir partits) Engreixant els que fan i engreixant els que desfan. I a pagar inútilment (cony, on és el seny català, no el noto).
Salut Maria

Anònim ha dit...

Tens rao, Joan.
Maria, cadascu te els referens que te en quant a mites.
Josep(sl), la degradacio ha estat forta fins al moment.

Pesadillas de Papel ha dit...

:( lástima que no sepa nada de catalán. Tengo un gran amigo y ex-cuñado en Tarragona, pero nunca pude aprender hablar catalán.

Saludos.-

Artur ha dit...

És tan ilegal ara el restaurant del Fortí de la Reina com l'Hostal del Sol al passeig de Sant Antoni. Un és enderrocat i l'altra continua igual que fa 35 anys.

En el seu moment, va ser legal ja que l'Ajuntament va donar la llicència. Quan una empresa privada comet alguna irregularitat, o té sanció o bé ha d'indemnitzar. En aquest cas, i només materialment, que no formal, la irregularitat és administrativa, feta per funcionaris i/o polítics. El dany causat és només formal, sobre paper. Tanmateix el cost que suposarà a tots els tarragonins el compliment d'una sentència en que gairebé ningú hi està d'acord serà brutal.

El que és sagrat no és la llei sinó el dret. Quan la justícia és purament formal esdevé injustícia. La pregunta: Algú creu que aquesta és una sentència justa?

jo artin au ha dit...

Artur, hola. Dius que el que és sagrat és el dret. Però llegint atentament el teu comentari el que jo veig és que tu sacralitzes les decisions dels ajuntaments i a més incorres en una mena de contradicció: vens a dir que és legal allò que l'ajuntament dona llicència. Si és legal és que hi ha una llei. Són les lleis, allò que legalitzen. En que quedem, és la llei o el dret allò que és sagrat? Però el tema és que aquest ajuntament ha incorregut en il·lagalitat (i sospito, tinc dret a sospitar, que en no poques ocasions), per tant les decisions de l'ajuntament no s'han de sacralitzar. ¿Tu trobes que hi ha dret en treure negoci d'una zona destinada a ser verda i amb un bé catalogat i protegit?. Dessacralitzem-ho tot i hi veurem més clar.
Salut i a gaudir de la pluja.

Albert ha dit...

Hola Maria , tens un premi al meu bloc.
Salutacions