divendres, 29 de febrer del 2008

Ex-presidents ex-haltats

Felipe González titlla a Rajoy d''imbècil'
M'ho he repensat i crec que sí, que faré un seguiment d'aquesta campanya electoral perquè m'està soprenent per moments i, què millor que les declaracions dels líders polítics en plenes eleccions generals per a dubtar del món real? Aquí teniu algunes de les declaracions, vídeos (com el d'IU), etc, què donen molt que pensar.
Aquest cop és el torn dels socialistes. El PSOE vaQuan el PSO decidir ahir, que Felipe González havia d'escalfar els ànims electorals. L'ex president del Govern espanyol va escoltar a Mariano Rajoy en una entrevista i el resultat va ser ni més ni menys, que aquest...

dissabte, 23 de febrer del 2008

Estima animal

Complim la llei de protecció d'animals!
Avui, les protectores d'animals (llista de protectores a l'Estat espanyol) de tot Catalunya s'han manifestat a Barcelona per demanar solucions al col·lapse que aquestes associacions pateixen degut al gran nombre d'animals que acullen. Les convocants de la manifestació han estat les protectores de la demarcació de Tarragona, que són les que pateixen una saturació més gran. Especialment important ha estat el paper de la Societat Protectora d'Animals “Zoo” de Torredembarra, que ha estat la que ha portat el pes de les reunions amb la direcció general de Medi Natural.
Els manifestants han demanat que s'apliqui la llei que va aprovar-se el 2003, que havia d'entrar en vigor el 2007 (llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció d'animals), i que no s'ha complert per la moratòria que ha donat la Generalitat per tal que alguns ajuntaments puguin continuar sacrificant animals.

La manifestació d'avui ha començat amb una concentració a les 11 del matí a la Plaça de Catalunya de Barcelona, i acte seguit els participants han anat cap a la Plaça de Sant Jaume, on a les 12 s'ha entregat un manifest al President de la Generalitat. El responsable de la protectora torrenca també es queixa de la situació en la qual es troben la immensa majoria de Protectores d'Animals.
A Torredembarra, actualment hi ha uns 600 gossos, uns 100 gats i des de la setmana passada, 91 cabres. Per contra, només s'aconsegueix que s'adoptin uns 100 gossos cada any, per la qual cosa, la situació cada vegada és més caòtica. Tot i això, Josep Maria Crespo creu que és millor no adoptar que no pas adoptar malament.
(Emès als informatius d'Ona la Torre, el 22 de febrer)

dijous, 21 de febrer del 2008

'Sin IU no soy nada' (o lo soy todo?)

Comença la campanya electoral

Avui és un d'aquells dies en què intueixes, perquè és obvi, de què parlaran tots els mitjans de comunicació. Sí. Avui comença la campanya electoral. Durant dues setmanes els partits polítics 'habidos y poer haber' ens 'inflaran el cap' amb les seves promeses per als propers quatre anys. No tinc ni molt menys la intenció de fer un seguiment exhaustiu d'aquests quinze dies que ens esperen, això sí, he de confessar que m'he sentit 'periodísticament' obligada a anunciar la data d'avui. I ho faig amb un vídeo del què també tots els mitjans en van plens. Si algú dubtava de la política, veurem com acaba després d'aquests sis minuts d'imatges...

dissabte, 9 de febrer del 2008

Bon Any Nou!

La Xina dóna ara la benvinguda a l'Any Nou

Els anys nous no són els mateixos a tot el món. Nosaltres creiem estar al 2008. De fet, ho estem. Tots els calendaris ens indiquen aquesta xifra de 4 números, és cert. Però podríem intentar fer la pregunta a un xinès. Dijous passat potser hi haguéssim tingut una acalorada discussió: nosaltres defensaríem que llavors vam viure el 7 de febrer del 2008; però ell podria haver defensat que acabava de començar l'any 4706. L''Any de la Rata'.
Milions de xinesos a tot el món van celebrar el dijous 7 de febrer el seu Any Nou, el 4706 segons el calendai de la Lluna, i van donar la benvinguda a l''Any de la Rata', el preimer de l'horòscop oriental al què segueixen el búfal, el tigre, el conill, el drac, la serp, el caball, la cabra, el mono, el gall i el porc. Es calcula que prop de 2.000 milions d'asiàtics van acomiadar al cicle del porc per a celebrar el naixement del cicle de la rata... I ho faran, durant 365 dies dies, d'una manera molt especial: la delícia culinària xinesa d'aquest nou cicle serà la Rata Fregida o, si ho preferiu, el Pastís de Rata. Per a llepar-se els dits...
Però la Xina no és l'únic continent 'estrany' per a nosaltres. A tot el món, la celebració de l'any nou canvia. I és que no estem sols. El 31 de desembre no és únic. Desenes de cultures diferents tenen les seves pròpies festivitats. Així que, a partir d'ara, quan mengem el raïm i pensem en els propòsits per a l'Any Nou, pensem que aquest 'Any Nou' ho és... Segons com -o millor dit, qui- es miri.