dilluns, 14 d’abril del 2008

Deixem que parli l'aigua

El meme de l'aigua


Un dels blocaires que més llegeixo, el Tondo, em va fer arribar aquest meme, molt encertat el tema per cert... De rabiosa actualitat i polèmica! Aquí van les respostes!


1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

No en tinc cap mena de dubte. L'aigua és un bé de tots i, a dia d'avui és a més, un bé escàs. De la mateixa manera que des de la Generalitat es va fer un referèndum per a l'Estatut d'Autonomia, els Ajuntaments haurien de fer consultes populars per al tema de l'aigua. Els ciutadans de 'a peu' hi tenim a dir perquè l'aigua és de tots.

2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?

Contestaré aquesta pregunta com a ciutadana tarragonina que sóc. I no, no crec que hagi rebut massa informació en aquest sentit. Si el problema no hagués arribat als extrems que ha arribat, suposo que em 'donaria per informada'. Però, després de veure els resultats (que per una altra banda, els que ostenten el poder ja els preveien), em sembla que ara se'ns està exigint massa (donar aigua 'perquè sí') sense que ens hagin donat la oportunitat d'intentar solucionar-ho a nivell particular de cadascú.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?

Com bé he comentat, aquells que han de gestionar l'aigua ja tenien previst que el problema podia arribar a aquest límit. Si s'hi ha arribat és perquè alguna cosa ha fallat.

4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?En aquest país ningú assumeix mai responsabilitats polítiques. Hem de gastar energia demanant dimissions?

S'haurien de prendre les mesures addients per evitar que això es repeteixi en altres àmbits. Si això passa per demanar dimissions, endavant. Estem en un estat de benestar en què s'han de protegir els drets i béns dels ciutadans. Si això falla, falla la seva raó de ser.
I per no trencar la cadena, que contesti qui vulgui aquest meme. Però en quant a les meves propostes, l'envio a:

9 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

gràcies pel comentari al nostre blog i per linkarnos, estem a la teva disposició pel que et convingui i et linkem, que les teves noticies també ens interesen

salutacions i ens mantenim en contacte, petons des de Reus

pd. que ens pots canviat el nom, ens diem Té la mà Maria - Reus i no tenim sexe (per tant no es diem Maria)

*MaRiA* ha dit...

Cap problema! I gràcies i perdó!

Seguim en contacte!

Octavi ha dit...

Hola Maria, t'acabo de linkar! em sembla que anem a classe junts, pot ser?

*MaRiA* ha dit...

Octavi, t'he linkat també! Sí, si que anem a classe junts! A per el títol! ;)

Pepako ha dit...

un tema complicat el de l'aigua, potser tant complicat com escás, no estic d'acord amb l'acció del govern de Ballesteros de cedir l'aigua a barcelona
això si, estic menys d'acord amb les declaracions de Nadal, que reconeix que resa a la Verge de no se on, per tal de que no plogui...

si senyor, això es fer prevalir la politica al benestar de la població!

Josep (sl) ha dit...

El Nadal tan polèmic com sempre. Però deixa entreveure una interessant reflexió, si plogués i és sortís de la situació de risc, tothom estaria content i el tema s'aparcaria.
No és pot negar què als països llatins, què fins que els problemes no esdevenen ben grossos i estructurals ningú els arregla.

Te'l respondré aviat el meme.

Pepako ha dit...

Josep, tens tota la raó, si plogués el tema es solucionaria, i llavors no caldria arreglar el problema, i això es pot veure desde dos vessants, desde la que veiem com un greu problema s'hauria solucionat, o desde la que per "culpa" de la pluja, el nostre "rival" se n'ha salvat d'una de grossa.
No ho se, però personalment, sent un tema que incumbeix a tanta gent jo casi que deixaria de banda els problemes personals o l'orgull.

Si ha de ploure i solucionar el problema, doncs benvinguda sigui l'aigua, mes valdria no haver de veure's en situacions així.

Salutacions!

Anònim ha dit...

Ploura, no tingueu por.

espiadimonis ha dit...

Recullo el meme de l'aigua i el faré així que podré. Gràcies.